poniedziałek, 18 lipca 2011

kwiatki z cukinii - jajecznica

Mamy posadzoną cukinię, ale nie na owoce czyli cukinię lecz na kwiatki.
Ja zrobiłam sobie jajecznice
kwiatki trzeba pozbawić zielonych łodyżek i pręcika w środku kwiatka,
umyć 

 usmażyć na patelni

wbić jajka i jest jajecznica, trochę inna niż wszystkie


7 komentarzy:

  1. Mniamniuśnie wygląda - a ja właśnie dziś odkryłam straszną ilość kwiatów cukinii w ogrodzie i zastanawiałam się czy by nie zrobić ich w cieście, ale chyba najpierw wypróbuję tą jajecznicę. A do niej kakao (mniam, nie doczekam rana ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja robię często pączki z kwiatkami, jajecznicę i kwiatki w cieście naleśnikowym, bo mamy też bardzo dużo kwiatków.
    Sylwio myślę że będzie smakowała Tobie i Twojej rodzince - smacznego.
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. No właśnie jak one smakują? Te kwiatki!!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Beatko mnie smakują bardzo,
    ale najlepiej jest zrobić i spróbować,
    we Włoszech kwiatki z cukinii kosztują dość dużo i są przysmakiem.
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Jestem bardzo ciekawa jak smakują takie kwiatki w jajecznicy? Czy można dodawać je też do czegoś innego? Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zapraszam do siebie po wyróżnienie.
    Pozdrawiam:)
    Lubie cukinię, ale pod tą postacią jeszcze nie jadłam.

    OdpowiedzUsuń

Serdecznie zapraszam do oglądania moich prac
i zostawienia śladu po swojej wizycie
w postaci komentarza.
Zapraszam ponownie.