Ekologiczne suszone skórki pomarańczowe
Jest to wspaniały okres są owoce które uwielbiam - pomarańcze.
Mam jeszcze to szczęście że mam swoje czyli ekologiczne i zjadam ich mnóstwo.
A że bardzo mi szkoda skórek suszę je.
Nie wymagają parzenia bo nie są pryskane.
Wystarczy je umyć pod bieżącą wodą,
A że bardzo mi szkoda skórek suszę je.
Nie wymagają parzenia bo nie są pryskane.
Wystarczy je umyć pod bieżącą wodą,
wytrzeć i obrać a następnie wkładam do piekarnika aby pomału ususzyły mi się.
Mam tego 0,5 kg.
Będzie z nich fajny prezent dla koleżanek jak przyjadę do domu.
Oto moje suszone skórki pomarańczowe.
Mam tego 0,5 kg.
Będzie z nich fajny prezent dla koleżanek jak przyjadę do domu.
Oto moje suszone skórki pomarańczowe.
Serdecznie zapraszam do oglądania moich prac
i zostawienia śladu po swojej wizycie w postaci komentarza.
Zapraszam ponownie.
the dry peals is a great idea to use with cooking too love the post and must have made the house smell so good :)
OdpowiedzUsuńJak je wykorzystać? Ja ostatnio sporo bawię się w kuchni i między innymi robiłam aromat pomarańczowy ;) Niestety, u mnie bez sparzania się nie obejdzie. Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńdo ciasta, do herbaty, do naleśników i do czego się chce.
Usuńzapachniało............
OdpowiedzUsuńNice day
OdpowiedzUsuńhug Crissi
Wyglądają apetycznie - mój pan T by się ucieszył z takiego wsadu ;-)
OdpowiedzUsuńZawsze kupuje kilogramy pomarańczy nie pryskanych jak są w promocji i cześć robię jak tutaj w poście, a drugą w syropie cukrowym pychota :)
OdpowiedzUsuń