Mamy posadzoną cukinię, ale nie na owoce czyli cukinię lecz na kwiatki.
Ja zrobiłam sobie jajecznice
kwiatki trzeba pozbawić zielonych łodyżek i pręcika w środku kwiatka,
umyć
usmażyć na patelni
wbić jajka i jest jajecznica, trochę inna niż wszystkie
Mniamniuśnie wygląda - a ja właśnie dziś odkryłam straszną ilość kwiatów cukinii w ogrodzie i zastanawiałam się czy by nie zrobić ich w cieście, ale chyba najpierw wypróbuję tą jajecznicę. A do niej kakao (mniam, nie doczekam rana ;-)
OdpowiedzUsuńja robię często pączki z kwiatkami, jajecznicę i kwiatki w cieście naleśnikowym, bo mamy też bardzo dużo kwiatków.
OdpowiedzUsuńSylwio myślę że będzie smakowała Tobie i Twojej rodzince - smacznego.
pozdrawiam
No właśnie jak one smakują? Te kwiatki!!!
OdpowiedzUsuńBeatko mnie smakują bardzo,
OdpowiedzUsuńale najlepiej jest zrobić i spróbować,
we Włoszech kwiatki z cukinii kosztują dość dużo i są przysmakiem.
pozdrawiam
Jestem bardzo ciekawa jak smakują takie kwiatki w jajecznicy? Czy można dodawać je też do czegoś innego? Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńzupełna nowość dla mnie
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie po wyróżnienie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Lubie cukinię, ale pod tą postacią jeszcze nie jadłam.